Καλέστε τώρα: 26450.97369
Lefkada, GR 10 C
Το νησί

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λευκάδας

Παραλίες της Λευκάδας

Egkremnoi

Κάθε χρόνο στις λίστες των εγκυρότερων ψηφιακών και έντυπων τουριστικών περιοδικών του κόσμου με τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας ή της Ευρώπης, φιγουράρει οπωσδήποτε στην πρώτη δεκάδα, μια τουλάχιστον, από τις υπέροχες παραλίες της Λευκάδας.

Η Λευκάδα, τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου διαθέτει μια μοναδικών εναλλαγών ακτογραμμή. Το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό, διαμορφώνει ένα μεγάλο αριθμό παραλιών που η κάθε μια έχει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Άγρια ομορφιά, βαθιές θάλασσες και απέραντες διαδοχικές αμμουδιές, δίνουν το στίγμα της δυτικής πλευράς, που το σκληρό γκρίζο του βράχου και το βαθύ πράσινο των πεύκων γίνονται ένα με το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

Φιλικές, προσιτές, καταπράσινες, μικρής έκτασης, κατάλληλες για οικογένειες οι παραλίες της ανατολικής πλευράς αναδεικνύουν ένα διαφορετικής , φιλόξενης ομορφιάς, νησί.

Οργανωμένες και μη, αμμώδεις ή βοτσαλωτές, προσιτές από τη θάλασσα ή τη στεριά, όλες οι παραλίες της Λευκάδας δίνουν την απόλυτη αίσθηση της δροσιάς και κάνουν τα καλοκαίρια ανεπανάληπτα.

Οι πιο διάσημες παραλίες της Λευκάδας, αυτές που θεωρούνται σήμα κατατεθέν του νησιού, βρίσκονται στη νοτιοδυτική πλευρά της και δεν είναι άλλες από το φημισμένο Πόρτο Κατσίκι και την εξωτικής ομορφιάς παραλία των Εγκρεμνών. Τις συναντάμε μετά από το χωριό Αθάνι και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου.

Το Πόρτο Κατσίκι, αποτελεί τη must επιλογή όλων των επισκεπτών. Απότομοι, κάθετοι λευκοί βράχοι συναντούν την μήκους περίπου 500 μέτρων αμμουδιά που ακουμπά στα τιρκουάζ, βαθιά, δροσερά νερά και δημιουργούν ένα από τα ομορφότερα τοπία του κόσμου. Φεύγοντας από αυτή κάθε επισκέπτης κουβαλά αναρίθμητα καρέ στην φωτογραφική μηχανή του και μοναδικές αναμνήσεις.

Οι υπέροχοι Εγκρεμνοί, μοιάζουν να αιωρούνται ανάμεσα στα επιβλητικά κρημνώδη βράχια και τα εξωτικά βαθιά νερά που αναδεικνύουν όλη τη χρωματική παλέτα του μπλε. Μια απέραντη παραλία τριών σχεδόν χιλιομέτρων, παρθένας ομορφιάς, προσφέρει απόλυτες εμπειρίες στους κολυμβητές και τους λάτρεις της φύσης.

Η παραλία Κάθισμα μόλις 15 χλμ από την πόλη της Λευκάδας, συμπληρώνει την τριάδα των πιο δημοφιλών παραλιών του νησιού. Έχει μήκος ένα ολόκληρο χιλιόμετρο και είναι πλήρως οργανωμένη με beach bars και εστιατόρια. Δυνατές μουσικές, δροσερά coctails, παγωμένα ροφήματα και η εύκολη πρόσβασή, την καθιστούν πολύ αγαπημένη για όσους θέλουν ένταση και ρυθμό στις διακοπές τους.

Άλλες υπέροχες παραλίες στην δυτική ακτή της Λευκάδας είναι τα Πευκούλια και ο υπέροχος Μύλος, κοντά στο χωριό Άγιο Νικήτα και οι σχεδόν άγνωστες παραλίες Αβάλι, Καβαλικευτά και Μεγάλη Πέτρα κάτω από το χωριό Καλαμίτσι.

Όποια παραλία κι αν προτιμήσετε, απολαύστε την μέχρι αργά το απόγευμα για να θαυμάσετε και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου και ναι, είναι αυτό της Λευκάδας.

Νότια και ανατολικά, το τοπίο στη Λευκάδα είναι εντελώς διαφορετικό από το άγριο της δύσης. Μικρές, φιλικές, σχετικά ρηχές και μέσα στο πράσινο παραλίες, εναλλάσσονται με κολπίσκους και παραθαλάσσια χωριά. Ανάμεσα τους τα βασικά τουριστικά θέρετρα του νησιού, το διάσημο Νυδρί, η “windsurf” Βασιλική και η καταπράσινη Νικιάνα.

Εύκολα προσβάσιμες οι παραλίες, προσφέρουν όλες τις ανέσεις και είναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει άλλες ηλικιακές ομάδες καθώς τα μέρη αυτά αποτελούν και το επίκεντρο της θαλάσσιας διασκέδασης προσφέροντας πολλές επιλογές θαλάσσιων αθλημάτων.

Εδώ λοιπόν θα συναντήσουμε τη φιλική μικρογραφία του Πόρτο Κατσίκι, στο μαγευτικό Αγιοφύλι, που πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι δεν απέκτησε τυχαία το όνομά του και κάποιος άγιος έδωσε το φιλί του για να γεννηθεί αυτή η ομορφιά.

Αν προτιμάτε τα βότσαλα δοκιμάστε την μικροσκοπική Αμμούσω ή το Μικρό Γυαλό, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και το καφέ σας, δίπλα στη θάλασσα, αμέσως μετά τη βουτιά σας στα πολύ δροσερά νερά τους.

Η παραλία Μύλος, στον Άγιο Νικήτα

Μικρότερες παραλίες όπως το Σκύδι (ή Αφτέλι) και το Δεσίμι αναδεικνύουν τις υπέροχες αποχρώσεις του πράσινου στα νερά, καθώς η βλάστηση βουτά στη θάλασσα, μαζί με τους κολυμβητές.

Και φυσικά, μη παραλείψετε και μια βουτιά στις μοναδικές παραλίες της πόλης της Λευκάδας: στο Κάστρο, στην απέραντη Γύρα και τον Άγιο Ιωάννη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απέραντη παραλία 7 χιλιομέτρων που θα σας συναρπάσει.

Υπέροχες, μοναδικές οι παραλίες του νησιού θα μείνουν αξέχαστες.

Κράτηση Τώρα

Υποβάλετε αίτημα κράτησης γρήγορα και εύκολα!