Καλέστε τώρα: 26450.97369
Lefkada, GR 8 C
Το νησί

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λευκάδας

Τι να δεις στην Λευκάδα

Anemomilos

Ένας τόπος με αναμφισβήτητο φυσικό κάλος και πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν, δίνει την ευχέρεια στους επισκέπτες του να μην τον αντιμετωπίσουν απλά σαν τόπο διακοπών. Κι ένας τέτοιος τόπος είναι η Λευκάδα.

Μοναδικής ομορφιάς τοποθεσίες, αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά μνημεία, πάνω από 25 μουσεία, και άλλα ιδιαίτερης σημασίας σημεία ενδιαφέροντος, αποτελούν πόλους έλξης για όσους έρχονται στο νησί και θέλουν να το γνωρίσουν.

Ξεκινώντας την περιήγησή μας, κατάλληλη αφετηρία, αποτελεί το κάστρο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο του νησιού. Ένα μοναδικό μνημείο που ξεδιπλώνει πάνω από 700 χρόνια ιστορίας στα μάτια του επισκέπτη. Από το 1300 όλοι οι κατακτητές του νησιού άφησαν το στίγμα τους στα τείχη του και αποτέλεσε τον ακοίμητο φρουρό του νησιού. Μέχρι και σήμερα στέκει αγέρωχο και αφήνει τους περιπατητές του να απολαύσουν τις υπέροχες διαδρομές ιστορίας που κουβαλά.

Η συνέχειά μας στην πόλη της Λευκάδας, έχει να μας προσφέρει μια πολιτιστική διαδρομή που περιλαμβάνει ιστορικούς ναούς, όπως ο Παντοκράτορας και ο Άγιος Μηνάς στην κεντρική αγορά, κτήρια της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της πόλης με το χαρακτηριστική πολύχρωμη λαμαρίνα, αλλά και μια σειρά από σπουδαία μουσεία και βιβλιοθήκες.

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και γνωρίστε τα ευρήματα των ανασκαφών του W. Doerpfeld πάνω στα οποία βασίστηκε η θεωρία του ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη.

Δείτε το μοναδικό στην Ευρώπη μουσειακό χώρο αφιερωμένο στον Λευκάδιο Χερν αλλά και το εξαιρετικό μουσείο “Δώρα Πολιτισμών” αφιερωμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας με 58 χρόνια πορείας.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πρωτοποριακό μουσείο Άγγελου Σικελιανού, που στεγάζεται στο σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής, αλλά και τη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη με υλικό αποκλειστικά για το νησί της Λευκάδας.

Λίγο έξω από την πόλη σε τοποθεσία με εξαιρετική θέα, γνωρίστε την Ι.Μ. Φανερωμένης, την Κυρά Φανερωμένη, όπως την αποκαλούν οι Λευκαδίτες, πολιούχο του νησιού. Πέρα από το προσκύνημά σας, στους χώρους της θα δείτε μουσεία και ζωολογικό κήπο.

Κάντε επίσης ένας περίπατο το χώρο των παλιών Αλυκών στο χωριό Καρυώτες, σημαντικό απομεινάρι της οικονομικής ιστορίας του νησιού.

Οδεύοντας προς την ενδοχώρα, θα γνωρίσετε μοναδικής πολιτιστικής αξίας θρησκευτικά μνημεία, παλιά μοναστήρια και μικρά εκκλησάκια με αξιόλογες τοιχογραφίες και έντονο ιστορικό πλαίσιο. Επισκεφτείτε τα μοναστήρια της Κόκκινηε Εκκλησιάς, του Άη Γιάννη στο Λιβάδι της Καρυάς, τον Άγιο Γεώργιο στους Σκάρους ή την παλιά μονή των Ασωμάτων στο χωριό Βαυκερή.

Στο κέντρο του νησιού, πάνω από το χωριό Εγκλουβή με τις περίφημες φακές της, θα γνωρίσετε και τους Βόλτους στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου. Πρόκειται για ιδιαίτερες πέτρινες κατασκευές που φιλοξενούσαν τους αγρότες της Εγκλουβής τα καλοκαίρια και η κτίση κάποιων από αυτές χάνεται στα χρόνια της Ενετοκρατίας (τέλη του 17ου αι).

Επισκεφτείτε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, το εκκλησάκι του Αγίου Ηλία και απολαύστε την πανοραμική θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα.

Από κει θα δείτε και τα μοναδικής ομορφιάς Πριγκιπονήσια, ανάμεσα τους ο διάσημος Σκορπιός και η Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, που βρίσκονται απέναντι από το δημοφιλές Νυδρί.

Ιδιαίτερου φυσικούς κάλους τοποθεσία είναι και οι καταρράκτες του Δημοσάρη, στο χωριό Ράχη.

Φεύγοντας από την περιοχή του Νυδριού, κάντε μια μικρή στάση στη θέση Στενό και τον αρχαιολογικό του χώρο.

Στη νότια Λευκάδα, επισκεφτείτε τα χωριά Σύβρος και Βουρνικάς και αναζητήστε τις ιστορικές εκκλησίες τους (Άγιος Ιωάννης στο Ροδάκι, Καραβιάδες κ.ά) και το ειδυλλιακό “μονοπάτι των πηγών”, μια υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση που ενώνει τις παλιές πηγές των χωριών.

Το ακρωτήριο Λευκάτας στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ο επιβλητικός του φάρος που χτίστηκε στα ερείπια αρχαίου ναού του Απόλλωνα, δεν πρέπει να λείπει από την περιήγησή σας. Άγριας ομορφιάς τόπος που ο μύθος θέλει την ποιήτρια Σαπφώ να δίνει τέλος στη ζωή της στα κοφτερά του βράχια.

Λίγο πριν το ακρωτήριο, το παμπάλαιο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, σας καλεί να γνωρίστε μαζί με το πλούσιο ιστορικό του και τις μυστηριώδεις πέτρινες κυψέλες που χρονολογούνται από την μυκηναϊκή περίοδο και μαρτυρούν την παράδοση της μελισσοκομίας στην περιοχή. Ένα νησί, εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει τον κόπο να τα αναζητήσετε και να γνωρίσετε.

Κράτηση Τώρα

Υποβάλετε αίτημα κράτησης γρήγορα και εύκολα!