Καλέστε τώρα: 26450.97369
Lefkada, GR 13 C
Το νησί

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λευκάδας

Τι να κάνεις στην Λευκάδα

Monopati Skarous

Η Λευκάδα αποτελεί ένα πολύτροπο νησί που δίνει στον επισκέπτη του πολλαπλές δυνατότητες να δραστηριοποιηθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αλλά και των χειμερινών διακοπών του και να χαρεί τη φύση, τη θάλασσα και να γνωρίσει την πολιτιστική της παράδοση και το ιστορικό της πλαίσιο.

Και ας ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας από τη θάλασσα.

Η Λευκάδα διαθέτει αναρίθμητες, και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους παραλίες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες σε χαλάρωση και διασκέδαση κάθε επισκέπτη. Πέρα από τις ατελείωτες ώρες που θα περάσει κάποιος στα δροσερά νερά του Ιονίου, απολαμβάνοντας το μπάνιο του, έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με μια μεγάλη ποικιλία από watersports, με επίκεντρο τις παραλίες ιδιαίτερα της ανατολικής και νότιας ακτής του νησιού. Καταδύσεις, θαλάσσιο και εναέριο σκι και μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια όπως banana, fly-fish, big mable , tubes, , crazy-sofa κ.ά

Η Λευκάδα, άλλωστε αποτελεί διεθνές κέντρο για kite και wind surfing με βάσεις την παραλία των Μύλων, κοντά στη πόλη της Λευκάδας και τη θαλάσσια πίστα της Βασιλικής, που έχουν φιλοξενήσει διεθνείς συναντήσεις των αθλημάτων αυτών.

Αν επιθυμείτε να δείτε τη θάλασσα από ψηλά και να προσγειωθείτε δίπλα στο κύμα με ασφάλεια, αφού έχει φτάσει προηγουμένως η αδρεναλίνη σας στα ύψη δοκιμάστε το paragliding (παραπέντε).

Φυσικά έχετε επίσης τη δυνατότητα να νοικιάσετε βάρκες, φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά για να γνωρίσετε την ακτογραμμή της Λευκάδας και των γειτονικών νησιών, ολοκληρώνοντας έτσι την ενασχόλησή σας με το θαλάσσιο στοιχείο.

Αν τα στεριανά extreme, και όχι μόνο, sports, είναι η αδυναμία σας, στη διάθεσή σας βρίσκεται πίστα downhill στα Χαραδιάτικα, ενώ το ανάγλυφο της ενδοχώρας του νησιού προσφέρεται για mountain bike, πεζοπορίες και ορεινό τρέξιμο. (Κάθε φθινόπωρο άλλωστε στο νησί διοργανώνονται οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος Lefkas Trail Run σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια στο βουνό των Σκάρων).

Ένα ικανοποιητικό δίκτυο μονοπατιών σε κάθε σημείο του νησιού, κατάλληλα ακόμα και για μικρά παιδιά, σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε υπέροχα τοπία παρθένας φύσης του νησιού, μέσα σε δάση, χείμαρρους και βουνά, στο βουνό των Σκάρων με τις αιωνόβιες βελανιδιές, στο φαράγγι της Μέλισσας, στις πηγές της Δάφνης και της Κερασιάς, στο ορεινό όγκο του βουνού Ελάτη κ.λπ.

Στις πεζοπορίες σας αυτές, θα γνωρίσετε παλιά μοναστήρια, μικρά εκκλησάκια αλλά και τα υπέροχα χωριά της ενδοχώρας, θα περιηγηθείτε στα σοκάκια τους και θα γνωρίσετε την φιλοξενία των κατοίκων τους.

Είτε θελήστε να γνωρίστε την ενδοχώρα του νησιού περπατώντας, είτε με το αυτοκίνητό σας, μην παραλείψετε να ξεκουραστείτε στις πλατανοσκέπαστες, δροσερές πλατείες αυτών των μικρών παραδοσιακών χωριών απολαμβάνοντας τον καφέ και το φαγητό σας και φυσικά να δοκιμάσετε τα απερίγραπτης γεύσης τοπικά εδέσματα που θα θελήσετε σίγουρα να έχετε στις αποσκευές σας, φεύγοντας, όπως λαδοκούλουρα, λαδόπιτα, φακές Εγκλουβής, λαθύρια Καρυάς, λευκαδίτικο κρασί, λάδι και μέλι. Αλλά και το περίφημο σαλάμι Λευκάδας, το τοπικό λικέρ ροζολί, μαντολάτα και παστέλια.

Στη πόλη της Λευκάδας, μπορείτε επίσης να κάνετε εξαιρετικές διαδρομές στον παραδοσιακό ιστό της παλιάς πόλης και να έρθετε σε επαφή με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της στοιχείο, τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες της. Θα γνωρίστε τις όμορφες γειτονιές της και θα ακούσετε κελαριστές συζητήσεις των ντόπιων με την χαρακτηριστική “μπρανέλικη” προφορά.

Αν πετύχετε μουσικό περίπατο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας στην αγορά της πόλης, να γνωρίζετε ότι απολαμβάνετε το παλαιότερο πολιτιστικό σωματείο του νησιού και τη δεύτερη παλαιότερη φιλαρμονική στην Ελλάδα

Η Λευκάδα είναι πλούσια και στις εκδηλώσεις της. Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ, με ιστορία 58 χρόνων. Πρόκειται για τον παλαιότερο πολιτιστικό θεσμό στη χώρα μας στους τομείς του χορού και της μουσικής.

Οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης αναδεικνύουν επίσης τον πολιτιστικό χαρακτήρα του νησιού, μέσα από το θέατρο, τη μουσική, τις τέχνες, την ιστορία και τα γράμματα.

Πραγματοποιούνται επίσης εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, όπως η Γιορτή της φακής στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου, ενώ μπορείτε να διασκεδάσετε και στα πάμπολλα παραδοσιακά πανηγύρια του καλοκαιριού.

Αλλά και τις άλλες εποχές η Λευκάδα έχει να σας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες καθώς η εύκολη πρόσβασή της αποτελεί ένα μεγάλο ατού για να τη γνωρίστε και εκτός καλοκαιρινής περιόδου.

Κράτηση Τώρα

Υποβάλετε αίτημα κράτησης γρήγορα και εύκολα!